Tanıtım

Tarla Bitkileri Bölümümüz, Ziraat Fakültesinin ilk açılan bölümlerinden biri olup, 2012 yılında kurulmuş, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlamıştır. Bölümümüz lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim vermektedir. Tarla Bitkileri Bölümümüzde; Çayır-Mer’a ve Yem Bitkileri, Tahıllar ve Yemeklik Baklagiller ve Endüstri Bitkileri olmak üzere 3 Ana Bilim Dalı’nda eğitim verilmektedir. Bölümümüzde 3 Profesör, 7 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Lisans ve lisansüstü çalışmalara imkân sağlayan arazimizde bölümümüzün tarla denemelerinin bir kısmı yürütülmektedir. Bu deneme ve demonstrasyon alanlarında öğrenciler aldıkları dersleri öğretim elemanları danışmalığında pratiğe aktarabilmekte ve lisansüstü eğitimlerde gereksinim duydukları araştırmaları yürütebilmektedirler. Tarla Bitkileri Bölümü mezunları, ziraat alanında hizmet veren özel firmalarda, devlet kuruluşlarında, üniversitelerde ve araştırma enstitülerinde istihdam edilmektedirler.

 

Tarla Bitkileri Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı merkez ve taşra teşkilatlarındaki birimlerinde,

Diğer çeşitli bakanlıklarda,

Tarımsal Araştırma Enstitülerinde,

Tarımsal amaçlı kooperatiflerde çalışabilir.

Tarımsal ürünlerin işlendiği fabrikalarda (un, şeker, nişasta, çay, baharat, yem, konserve, salça vs.) çalışabilir ve işyeri açabilir.

Tohumculuk ve fidecilikle iştigal eden şirketler ile gübre ve ilaç pazarlayan özel kuruluşlarda çalışabilir ve özel işyeri açabilir.  

Tıbbi-aromatik bitkilerle ilgili üretim-toplayıcılık-toplatıcılık-depoculuk-toptancılık-dağıtıcılık yapan firmalarda çalışabilir ve özel işyeri açabilir.

Tıbbi-aromatik bitkileri işleyen sanayi kollarında çalışabilir ve işyeri açabilir.

Yeşil alan tesisi ile ilgili proje yapabilir ve yeşil alan kurabilir, çim üretebilir.

 

Bireysel ve müstakil olarak tarımın bütün kollarında üretim, dağıtım ve ticari faaliyette bulanabilir ve işyeri açabilir.

Dr. Öğr. Üyesi ÖZGE UÇAR
Güncelleme : 5.06.2023 11:01:24